Onze dieren

Blue

Zuid-Afrikaanse Struisvogel

Uitzonderlijk voor een struisvogel, knuffelt Blue heel graag en is ze graag bij mensen. Dat heeft haar dan ook reeds over de hele wereld beroemd gemaakt met honderden miljoenen mensen welke haar video’s reeds gezien en bewonderd hebben.

Het is een statige lieve dame welke enkel boos wordt op Archie de emu wanneer deze ons weer eens aanvallen wil. Deze grote loopvogel is ook een ware schoonheid met grote ogen waarin je verdrinken zou. Opmerkelijk is ook wel dat een struisvogel de enige vogel ter wereld is met slechts 2 tenen!

Achtergrond

Was bestemd voor een productieboerderij voor slacht op 18 maanden leeftijd. Op dat moment zou ze nog niet volwassen zijn.

Archie

Emu

Archie is de stoutste van De Passiehoeve. Sinds Blue bij haar leeft, heeft ze haar geclaimd als haar vriendinnetje en vindt ze het vreselijk wanneer iemand in Blue’s buurt wil komen. Gelukkig is daar steeds Blue welke het voor ons opneemt waardoor Archie na een tijdje wel kalmeert. Dus hoewel ze de meest speciale ogen op de boerderij heeft is het een temperamentvol dametje waar je best bij uit de buurt blijft!

Achtergrond

Archie werd loslopend gevonden in een boomgaard. Wellicht achtergelaten of losgebroken bij haar eigenaar.

Haar leeftijd is voor ons onbekend.

Lady Grey

Nandoe

Onze Lady Grey is de kleinste van onze loopvogels en is dan weer de meest verlegen van de drie. Met een beetje geduld loopt ze voorzichtig met je mee maar aangeraakt worden wil ze liever niet. Enkel wanneer je wat lekkers bij je hebt durft het wel eens te lukken haar te aaien maar dan loopt ze meteen weg. Ze loopt ook allergrappigst in het rond van links naar rechts wanneer ze iets niet leuk vindt.

Achtergrond

Van Lady Grey is weinig geweten anders dan dat ze bij haar vorige eigenaar ontsnapt moet zijn geweest of ergens achtergelaten is waardoor ze angstig en verward los liep op straat. Haar leeftijd is voor ons onbekend.

Varkie

Hangbuikzwijntje

Onze Varkie is wellicht degene welke de meeste harten van onze bezoekers meteen doet smelten met zijn grappige snoetje en geknor wanneer hij denkt dat je wat lekkers voor hem hebt of op zijn  buikje krabben wil!! Croissantjes is zijn absolute favoriet maar door zijn dikke buikje houden we het gezond met druifjes, appeltjes en wortelen als extraatje bovenop zijn aangepaste voer. Hoewel hij af en toe wel eens een gekke bui krijgt en begint rond te rennen, is Varkie een echt ‘lui varken’. Slapen in de zon is zijn favoriete ‘activiteit’ waarbij we hem vaak horen snurken tot in onze woonkamer!

Achtergrond

Verwaarloosd en mishandeld is hij als klein biggetje bij ons gekomen… December 2022 wordt hij 4 jaar. Exacte verjaardag is niet door ons gekend.

Snow

Schaap

De eerste maanden van zijn leven sliep hij bij ons of bij de honden waardoor hij zichzelf niet als een schaap ziet. Hem als een echt schaap in de kudde leren leven was dan ook geen evidentie maar hij doet het goed, hoewel hij me wel altijd zal roepen als hij me hoort of ziet. Als beloning mag hij af en toe eens mee op wandel, als een echt hondje!

Achtergrond

Snow werd achtergelaten door zijn mama en was erg ziek. Deze hebben we kunnen redden met verse koemelk van de boer en met veel warmte bij ons in huis. 

George

Melkgeit

George is de grootste tussen de geitjes en de schaapjes waardoor hij reeds van ver opvalt! George is een geweldige knuffelaar maar met zijn zware gewicht is het oppassen geblazen dat je niet omvalt! Naar de kudde toe is hij de bezorgde oom welke zich over iedereen ontfermd, tenzij je wat lekkers bij hebt! George heeft een hekel aan delen en zal al snel alles voor zichzelf opeisen als je hem de kans geeft.

Achtergrond

George is bij ons gekomen omwille van verwaarlozing. Vuil en extreem mager kon je al zijn ribben tellen. Zijn leeftijd is onbekend maar zeker zijn we wel dat hij al flink wat ouder is.

Mozes

Mini-schaap

Mozes met zijn mooie grote gekrulde hoorns is de oudste van de kudde en is een echte opa voor de andere schaapjes. Is hij het ergens niet mee eens is, of kiest hij een andere richting, zullen de anderen hem blind volgen. In het werken op vertrouwen naar mens lag de focus dus op Mozes. Dit vertrouwen is erg belangrijk voor dierenarts bezoeken. Het is een rustige ‘bompa’ welke het liefst ligt te luieren wanneer hij niet aan het eten is. Prachtige gelegenheid om deze knappe meneer te bewonderen!

Achtergrond

Mozes is dusdanig verwaarloosd dat het meer op mishandeling leek. Zijn vacht wellicht nooit geschoren en ernstige staat van schurft welke zijn volledige rug bedekte. Ook zijn hoeven waren veel te lang waardoor het moeilijk lopen was. Zijn leeftijd is onbekend doch is het zeker dat hij de ‘opa’ van de Passiehoeve is.

Schmiegel

Mini-schaap

Schmiegel is de grappigste en de kleinste van de schaapjes. Een kleine en jongere versie van Mozes maar een echte deugniet welke komt vragen om zijn kopje te aaien maar enkel op de plekjes welke hij zelf aangeeft! Doe je dat niet zal hij je snel de rug toekeren of kopjes geven met zijn schattige hoorntjes! Hij is ook degene welke het meest de anderen zal plagen en met zijn guitig kopje heeft hij zijn naam niet gestolen!

Achtergrond

Dit mini-schaapje is toegekomen met ernstige schurft welke zijn vacht volledig heeft doen verdwijnen midden in wintertijd. Ook zijn hoefjes zijn wellicht nooit bekapt waardoor hij letterlijk op zijn hielen liep. Leeftijd onbekend.

Flapper

Loopeend

Of zeggen we beter kip-eend? Voor Flapper bij ons kwam is hij opgegroeid tussen kippen waardoor dit eendje stellig gelooft dat hij een kip is! Bij de andere eenden zetten gaat helemaal niet dus loopt hij de hele dag tussen en met de kippen. In alles gedraagt hij zich als een kip. Samen scharrelen, samen zonnen en zelfs paren met een kip zal hij geregeld pogen te doen! Het levert in elk geval hilarische taferelen op!

Achtergrond

Flapper moest weg bij zijn vorige eigenaars wegens verwoesting van de stal tijdens storm en de eigenaars niet de mogelijkheid hadden deze te heropbouwen.

Kiekske

Haan

Kiekske is een absolute knuffel-haan! Het liefst kruipt hij dicht tegen je aan of op schoot om heerlijk in je armen in slaap te vallen. Mocht hij de kans krijgen ligt hij lekker binnen bij je te luieren op de sofa. Aai je hem over zijn mooie kam of onder zijn snavel soest hij lekker weg! Kiekske heeft dan ook reeds veel mensen van hun angst afgeholpen voor hanen of vogels algemeen. Tussen de kippen en de hanen is hij met zijn grote gestalte en zorgzaamheid naar zijn vrouwen toe dan weer de absolute baas!

Achtergrond

Een ei verstoten door moederkip welke we zelf verder uitgebroed hebben.

Offspring & Windsor

Paarden

Offspring & Windsor zijn twee ongelooflijk lieve paarden met een uitzonderlijke wil om te leven! Slechts na enkele weken in onze zorg, hard werken en enorm veel helpende handen zien ze er zienderogen opgeknapt uit! Windsor, welke in een ouder leven wel aardig wat wedstrijden heeft gewonnen is een erg statig paard en lichtjes afstandelijk, tenzij je wat lekkers bij hebt. Offspring daarentegen is echt een merrie is welke van verwennerij houdt. Ze kan uren genieten van borstelen, gepoetst worden en geknuffeld worden. Hoewel ook zij zulke verwennerij zal onderbreken om te kiezen voor dat lekkers wat je bij hebt! Berijden zullen we hen wellicht nooit kunnen maar daarvoor zijn ze hier niet. Op de Passiehoeve mogen ze lekker op pensioen!

Achtergrond

Deze twee paarden hebben reeds vele harten geraakt op enkele weken tijd. Na extreem verwaarloosd te zijn geweest tot nagenoeg de dood toe, belandden ze bij hun redding naar De Passiehoeve ook nog eens in een file op de E19. Windsor welke er het ergst aan toe was is daar dan ook bijna gestorven. Windsor en Offspring zijn beiden momenteel 24 jaar.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder!